5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre bileğişebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

üste, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak kapının rahat açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Fevkda bucak alan özellikler; yangın baplarında önem kayran yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı ali olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının alan alması da zorunu kılınmıştır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mutabık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Dairesel tasar çizim, bacak izini en aza indirirken müsmir amudi harekete destur verir ve bu da onu hem mesken hem bile ticari binalar bâtınin pratik bir kanunlar haline getirir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve lazım yangına dayanıklılık dereceleri Yangın Merdiveni Kapısı dahil bulunmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını mâni olmak dâhilin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde değirmek başüstüneğu ciğerin, olanaklı olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page